سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دیداردوست

کدامیک سرمایه اجتماعی است؟

در مورد فیلم منتشر شده در خصوص برخورد نیروی انتظامی با دو نفر خانم که اقدام به کشف حجاب کرده بودند، به نظرم ذکر این نکته خالی از لطف نیست که مبادا در فضای تبلیغاتی دشمنان دین،ناغافل اسیر شویم. 

طبع انسان، رأفت و مهربانی را دوست دارد و از دیدن برخورد خشن و سخت با هر موجود زنده ای آزرده می شود ولی دین اسلام که دین رأفت و رحمت و دلسوزی برای خلق الله است، در برخورد با مجرم، نهایت سختی و اقتدار را توصیه می کند تا مانع تکرار جرم و رواج آن در جامعه شود. به عنوان مثال در مورد برخورد با زناکار میفرماید:
«الزَّانِیَةُ وَالزَّانِی فَاجْلِدُوا کُلَّ وَاحِدٍ مِّنْهُمَا مِائَةَ جَلْدَةٍ وَلَا تَأْخُذْکُم بِهِمَا رَأْفَةٌ فِی دِینِ اللَّهِ إِن کُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ وَلْیَشْهَدْ عَذَابَهُمَا طَائِفَةٌ مِّنَ الْمُؤْمِنِینَ»
به زن زناکار و مرد زناکار صد تازیانه بزنید ، و اگر به خدا و روز قیامت ایمان دارید ، نباید شما را در [ اجرای ] دین خدا درباره آن دو نفر دلسوزی و مهربانی بگیرد ، و باید گروهی از مؤمنان ، شاهد مجازات آن دو نفر باشند.(سوره مبارکه نور/2) 
طبق فرموده خداوند رحمان، نه تنها در اجرای حکم در مورد مجرم، نباید دچار احساسات شد، بلکه باید این مجازات در پیش چشم گروهی از مردم صورت بگیرد تا قدرت بازدارندگی مجازات حفظ شود، و این یعنی حاکم کردن عقل بر احساسات که مورد پذیرش همه عقلای عالم است.
البته که فضای آیه در مورد اجرای حکم است و فیلم منتشر شده درباره دستگیری مجرمان، ولی از باب وجوب مقدمه واجب، می توان این مطلب را تسری داد. 
اینکه مأمورین انتظامی لازمست تا جاییکه می توانند از ایجاد تنش با مجرمین خودداری کنند به جای خود، ولی وقتی مجرمی در برابر پلیس مقاومت می کند، جای هیچ گونه دفاعی از مجرم نیست!!! 
مسأله ای که قابل توجه است این است که عنوان مجرمانه بودن کشف حجاب در جامعه ما، هنوز ظاهراً جا نیفتاده، لذاست که از چنین افرادی بعضاً به غلط تعبیر به #سرمایه_اجتماعی می شود! 
با این توصیف، اگر هر ایرانی ای را سرمایه اجتماعی تلقی کنیم و برخورد با او به خاطر جرمش را از این زاویه بخواهیم زیر سوال ببریم، با هیچ بزهکار و اختلاسگر و قاتل و دزدی هم نباید برخورد کنیم.
 چیزی که مورد غفلت قرار گرفته، صرفاً کم حرف زدن درباره سرمایه ی عظیم ملت و کشور ایران است که همانا وجود فضای عفیفانه و امن برای رشد خصایل انسانی است، نه فضای جنسیتی، به گونه ای که انسان در برابر فرزندان خود هم خجالت بکشد که در خیابان و پارک و اماکن تفریحی تردد کند!
چیزی که در کشورهای دیگر نایاب است و اگر جایی با چنین وصفی پیدا شود، محدود به محیط دانشگاه و مدرسه است ولی همین محیط ها هم از فسادی که در بیرون آنها رخ می دهد، مصوون نمانده اند! 
عقیده به برخورد نکردن با کشف حجاب دختران و زنان در ایران، همان عقیده به واتیکانیزه کردن شهرهای مذهبی ایران و عقیده به محدود کردن دین در کلیساست که به تعطیلی کشاندن کلیسا و مرده خواندن خدا ختم شده است! ولی نه اسلام، مسیحیت تحریف شده است و نه جمهوری اسلامی ایران، مهد تمدن اروپایی _آمریکایی است که هرزگی و بی بند و باری را به نام آزادی به خورد جوانان خود داده اند ولی کمترین صدای آزادی‌خواهی حقیقی را در نطفه خفه می کنند، چیزی که در مورد برخورد با #سیاه_پوستان و #ماجرای_غزه در خیابانها و دانشگاههای آمریکا و اروپا دیدیم و می بینیم!!! 

خلاصه کلام اینکه، اسلام عزیز به ما می آموزد که در تبلیغ دین، نهایت تلاش، رأفت و دلسوزی را داشته باشید ولی در اجرای احکام الهی در جامعه، محکم و استوار باشید. 
در اسلام، انتخاب دین، آزادانه عنوان شده است برای اینکه حقیقت دین، امری اجبار بردار نیست بلکه عقل انسان، باید در برابر معارف دین قانع شود و قلب او خاضع گردد تا مؤمن تلقی شود ولی این با رعایت قانون الهی در جامعه فرق می کند.
برای رعایت احکام اجتماعی اسلام، عقیده دینی داشتن نیاز نیست بلکه التزام عملی نیاز است، لذا بدون پرسش از عقیده افراد، همه ملزم هستند که در ملأ عام، اقدام به حرمت شکنی در مورد اوامر و نواهی الهی نکنند همین! این تدبیر هم برای حفظ آزادی روح انسان از اسارت در دام هواهای نفسانی است که انسان را می تواند تا بردگی نفس، ذلیل و خوار کند و نتیجه اش ذبح انسانیت در جامعه و نابودی کیان خانواده ها باشد.
ولی افسوس که این اندیشه والا برای اداره اجتماع انسانی، به دلیل عدم تبیین مناسب، مورد هجوم رسانه های مختلف قرار می گیرد به طوری که جای #مجرم و #سرمایه_اجتماعی عوض می شود.
#سرمایه_اجتماعی، #اسلام عزیز است و #نیروی_حافظ_امنیت_اجتماعی.
https://eitaa.com/fatemeh_khodadi